Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Welkom bij CoMAMaastricht

CoMA staat voor Contemporaine Muziek voor Allen, anders gezegd: Hedendaagse Muziek voor Allen. Hoewel het voor veel mensen van nu vanzelf spreekt dat zij zich bezig houden met hedendaagse literatuur, toneel en beeldende kunst, lijkt deze vanzelfsprekendheid te ontbreken waar het hedendaagse muziek betreft.

CoMAMaastricht zet zich in om de achterstand die de muziekwereld heeft opgebouwd, in te halen. En hoe kun je dat beter doen dan door amateurmusici te laten ervaren hoe spannend en leuk het spelen van hedendaagse muziek is. Daarom organiseert CoMAMaastricht regelmatig samenspeeldagen, zogenaamde 'Allcomers Events', voor amateurmusici (van beginnende tot gevorderde en voor alle instrumenten). Ook is er een CoMAMaastricht Ensemble dat maandelijks repeteert en regelmatig uitvoeringen geeft, ook bij CoMA zusterorganisaties in het buitenland.

Er wordt hoofdzakelijk gewerkt met zogenaamde 'open score'-composities. Deze zijn geschikt voor ensembles van verschillende grootte en samenstelling. CoMAMaastricht werkt steeds vaker samen met componisten, die worden uitgedaagd om ('open score') muziek te schrijven die ook speelbaar is voor amateurs.