Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Festival Nieuwe Noten

In het najaar van 2021 bestond CoMAMaastricht 10 jaar.  Dit zal gevierd worden in de vorm van het Festival Nieuwe Noten – Componeren voor en door Allen op 1 oktober 2022. Dit is alweer ons derde festival: eerdere festivals van CoMAMaastricht vonden plaats in 2011 (oprichtingsfestival) en 2016 (5-jarig bestaan).

Voorafgaand aan het Festival Nieuwe Noten heeft CoMAMaastricht een 'Open Score' compositiewedstrijd uitgeschreven onder gevestigde en aankomende componisten. De finale van deze wedstrijd zal plaatsvinden tijdens het avondconcert op de Festivaldag (voor finalisten klik hier). De dag zelf zal geheel in het teken staan van Componeren door Allen in de vorm van een diversiteit aan workshops. Ook zullen er, zoals gebruikelijk, een Festivalensemble en Festivalkoor gevormd worden. De dag wordt afgesloten met een concert: allereerst de finale van de compositiewedstrijd, daarna zal Ensemble 88 een aantal werken vertolken van juryleden van de wedstrijd, o.a. van Michael Finnisy.

Tijdens ons derde festival dagen we iedereen, zowel amateurs als professionals, uit om samen te gaan componeren. Stap over je grenzen heen en ontdek wat er allemaal mogelijk is door deel te nemen aan één van de intrigerende compositieworkshops. Wil je liever samenspelen of zingen? Schrijf je dan in voor het Festivalensemble of het Festivalkoor. Componist des Vaderlands Martin Fondse schrijft een nieuw werk voor het Festivalensemble. Het Festivalkoor gaat aan de slag met nieuw koorwerk uit de CoMA-bibliotheek. Kom tot slot luisteren naar de finale van de ‘Open Score’ compositiewedstrijd en het concert van Ensemble88.

VOOR WIE?

• Muzikanten op alle instrumenten, van strijk- en blaasinstrumenten tot percussie, accordeon, (elektrische) gitaar, gamba, synthesizer, mondharmonica etc.
• Zangers
• Componisten
• Luisteraars
• Iedereen vanaf 5 jaar
 

WELK NIVEAU?

Voor de compositieworkshops is geen specifiek niveau nodig. Wil je in het Festivalensemble meespelen dan moet je op basisniveau je instrument beheersen en noten en ritmes kunnen lezen. Voor het Festivalkoor is het kunnen lezen van noten en enige koorervaring een pre, maar geen strikte voorwaarde. Dus iedereen is welkom!

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Voor de Festivaldag kies je uit één van de zeven compositieworkshops of kom je spelen of zingen in het Festivalensemble of het Festivalkoor. Alle workshops zijn geschikt voor instrumentalisten en zangers van jong tot oud.