Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

PEPER IN JE OOR

Een overzicht van het Festival PEPER IN JE OOR

Op 7 maart 2020 deden ruim 140 zangers en muzikanten, in leeftijd variërend van 3 tot 80 jaar, in Eindhoven mee aan PEPER IN JE OOR, een festival voor hedendaagse muziek voor iedereen. In deze samenvatting is te zien wat er die dag zoal gebeurde, van ensemblerepetities tot workshops en het afsluitende concert.

CoMA Eindhoven en CoMA Maastricht organiseerden deze samenspeeldag samen met het Centrum voor de Kunsten Eindhoven.

PEPER IN JE OOR maakte deel uit van het tweejaarlijkse International Festival of Contemporary Music for All dat tegelijkertijd plaats vond in 23 verschillende steden.

‘Kyma’ van Saskia Venegas

Op initiatief van CoMAMaastricht schreef Saskia Venegas ‘Kyma’ voor het jeugdensemble dat deelnam aan PEPER IN JE OOR. Mogelijk gemaakt door FASO en de andere festivalsponsors.

‘3 Movements’ van Kate Whitley

Deze compositie is geschreven in opdracht van CoMA UK voor het Festival of Contemporary Music for All 2020. Het is in het weekend van 7-8 maart 2020 door meerdere ensembles in de UK, Nederland (PEPER IN JE OOR) en Duitsland uitgevoerd.

‘Conscious of Time’ van Mark Hendriks (2019)

Dit werk is gecomponeerd in opdracht van CoMA Eindhoven en met financiële steun van het Steinhoff Fonds.

‘Jazz Suite’ van David Bevan

Dit werk werd in 2018 geschreven door compositiestudent David Bevan in het kader van het jaarlijkse samenwerkingsproject tussen CoMA Bristol en de compositieafdeling van het conservatorium in Bristol. Uitgevoerd door het CoMAMaastricht Ensemble tijdens festival PEPER IN JE OOR.