Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Hans Leenders

Hans Leenders is artistiek leider van professioneel kamerkoor Studium Chorale en vocaal ensemble Cantatrix uit Friesland. Tevens dirigeert hij het Basilicakoor, Basilica Consort en Schola Cantorum van de Onze Lieve Vrouwe basiliek. Hij is hoofdvakdocent orgel en hoofdvakdocent koordirectie aan het Conservatorium Maastricht, en was jarenlang gastdocent voor gregoriaans aan de Folkwang-Universität der Künste Essen.

Als docent koordirectie was hij 15 jaar verbonden aan de Kurt Thomas-dirigentencursus en tevens oprichter van de Studium Chorale Masterclass voor jonge koordirigenten.

Gastdirecties o.m. bij het koor van de Sloveense Philharmonie, Cappella Amsterdam, Groot Omroepkoor, Europa Cantat en vele Europese conservatoria.

Orkestproducties met Philharmonie Zuidnederland, Symfonieorkest Vlaanderen, Concerto d’Amsterdam, Florilegium Musicum, Apollo Ensemble en Ensemble ’88, gespecialiseerd in hedendaagse muziek.

Als componist van met name vocale muziek, profileert hij zich de laatste jaren steeds meer.

Met name te noemen zijn Patina, een muzikale theatervoorstelling voor koor en slagwerk, de Missa in Simplicitate voor zang en strijkers, een nieuw Requiem voor de Nederlandse kerkprovincie en De Veertien Stonden, een oratorium voor twee orgels en koor op tekst van Guido Gezelle.

Hans Leenders is cantor-organist van de OLV basiliek te Maastricht (Séverin 1652 en Möseler 1765) en titulair-organist van de Kopermolen te Vaals (Hilgers 1765) en artistiek adviseur van beide concertseries. (L’Europe & l’Orgue en Marktconcerten Kopermolen)

Verdere informatie:

Hans Leenders op Spotify