Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Festivalensemble en Festivalkoor

Voor deelnemers van alle leeftijden!
 
In het Festivalensemble of Festivalkoor kun je ervaren hoe leuk en spannend het spelen en zingen van hedendaagse muziek is. Je maakt kennis met nieuwe klankkleuren, ritmes, improvisatietechnieken en ongebruikelijke vormen van notatie.
 
Te moeilijk voor mij? Welnee: de A van CoMA staat niet voor niets voor Allen; dus voor elk niveau van beginner tot gevorderd. Waar nodig worden de partijen aangepast aan jouw niveau.
 
Martin Fondse, Componist des Vaderlands, gaat voor het Festivalensemble een nieuw werk schrijven. Het Festivalkoor gaat zich verdiepen in nieuwe composities voor koor uit het CoMA ‘Partsong Book’. Deze composities zijn specifiek geschreven voor amateurs.
 

FESTIVALENSEMBLE

Het Festivalensemble staat open voor Alle instrumenten; ook minder gangbare instrumenten zijn van harte welkom! Er worden waar nodig getransponeerde partijen aangeleverd. De muziek die je gaat spelen is speciaal geschreven voor een flexibele bezetting. Binnen CoMA  spreken we van ‘Open Score’ composities.
Het Festivalensemble staat onder leiding van dirigent Lucas Vis, die ook het CoMA Eindhoven Ensemble dirigeert. Hij heeft zowel in de professionele als in de amateurwereld veel ervaring met het dirigeren van hedendaagse muziek.
 

FESTIVALKOOR

 
Het Festivalkoor biedt zangers de kans om nieuwe zang- en stemtechnieken te onderzoeken. Het  ‘Partsong’ repertoire van CoMA UK biedt daarvoor een scala aan mogelijkheden. Voor het Festivalkoor is het kunnen lezen van noten en enige koorervaring een pre, maar geen strikte voorwaarde.
Het Festivalkoor staat onder leiding van Hans Leenders. Hans is, onder andere, artististiek leider van het professionele kamerkoor Studium Chorale. Ook is hij cantor en organist in de Onze Lieve Vrouwen basiliek in Maastricht.