Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

2011 - 2017

Van nieuw naar oud vindt u hier alle activiteiten die CoMA Maastricht in de periode 2011 - 2017 heeft ondernomen.

 

Festival Finnissy for All

Maastricht: 11, 12 en 13 november 2016

Festival Hedendaagse Muziek voor amateurmusici en jonge professionele componisten, georganiseerd door CoMAMaastricht en Ensemble 88 ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van CoMAMaastricht en de 70-ste verjaardag van componist Michael Finnissy

Het programma stond open voor amateurmusici, jonge componisten en geïnteresseerde toehoorders. Er was voor elk wat wils.
Amateurmusici konden meedoen in het 'Allcomers Event'. Alle instrumenten waren daarbij welkom. 
Jonge professionele componisten konden een 'open score' compositie aanleveren voor een masterclass met Michael Finnissy. Ensemble 88 bracht deze werken tijdens de masterclass ten gehore brengen. Ter voorbereiding heeft Wim Henderickx op 4 juni een workshop 'open score' componeren gegeven. 


KNM Campus Days Berlin

Op 15-16 oktober 2016 organiseerde COMA Berlijn een allcomers event met workshops waaraan CoMaMaastricht heeft deelgenomen.


Festival of Contemporary Music for All

6 maart 2016, Kings Place, Londen

Het CoMAMaastricht Ensemble heeft deelgenomen aan dit festival ter gelegenheid van de publicatie van de Anthology of Scores, een album met open-score composities uit de afgelopen 23 jaar.


Allcomers Event in het kader van Colourful CoMA.

10 januari 2015, Intro in Situ, Maastricht

Twee compositiestudenten van de compositieafdeling van het Maastrichtse Conservatorium zijn de uitdaging aangegaan en hebben een 'open score'-werk geschreven.
Eliana Cruz:                 Choral Faith 
Joep van Leeuwen:     Walzin' the Blues
 


Optreden t.g.v. het 40-jarig bestaan van Huismuziek Maastricht

8 november 2014, Henri Hermanszaal, Kumulus Maastricht.
 


CoMA's 21st Anniversary Gala, London

Op 25 oktober 2014 heeft het CoMAMaastricht Ensemble deelgenomen aan een feestelijk jubileumprogramma ter gelegenheid van het 21-jarige bestaan van CoMA UK, de Britse zusterorganisatie van het ensemble. Deze dag vond plaats in de prestigieuze concertlocatie St. John's Smith Square. Het ensemble speelde een eigen programma met werken van Passenier, Mlynek en Henderickx. Daarnaast werden door alle deelnemende ensembles gezamenlijk werken uitgevoerd van Finnissy, Cashian, Nyman en Harrison.
 


COLOURFUL  CoMA

Onder de titel Colourful CoMA organiseerde CoMAMaastricht in samenwerking met Intro in situ twee evenementen, waarin hedendaagse muziek- uitgevoerd door amateurs- centraal stond.

Op dinsdag 13 mei 2014 trad het CoMA Ensemble voor het voetlicht in het kader van de Jonge Honden serie van Intro in situ.

CoMA speelt Mlynek en Passenier

Jonge honden Marco Mlynek en Jesse Passenier gingen de uitdaging aan om te componeren voor amateurensemble. Inderdaad een uitdaging: Hoe componeer je een muzikaal uitdagend werk zonder technische hoogstandjes? En hoe is het om een werk voor flexibele bezetting te schrijven, waardoor je van te voren nooit precies weet hoe het gaat klinken?

Het CoMAMaastricht Ensemble o.l.v. Txemi Etxebarria dat zich toelegt op het uitvoeren van hedendaagse composities voor flexibel ensemble, liet het resultaat van beide jonge honden horen. Daarnaast speelde het ensemble drie werken uit het Engelse CoMA repertoire.


Eerste openbare presentatie van het CoMA Ensemble in de serie ‘Wanted’ van componist Jesse Passenier en Intro in situ op dinsdag 22 oktober 2013.

Jesse Passenier, afgestudeerd aan het Maastrichts Conservatorium, schrijft voor de serie ´Wanted´ adhoc composities voor een adhoc ensemble. Iedere ´Wanted´ avond is dan ook weer een complete verrassing. Deze keer had hij dus specifiek voor amateurs geschreven, een ”nieuwe, maar boeiende ervaring”.
 


Start CoMAMaastricht Ensemble op 12 januari 2013
 


Samenspeeldagen/ Allcomers Event in Heerlen op 23 en 30 juni 2012

Op zaterdag 30 juni 2012 vond in het Parkstad Theater Heerlen de Limburgse Componistendag plaats. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Theater in Heerlen was er in samenwerking met het Limburgs Symfonie Orkest een dag rond werk van hedendaagse Limburgse componisten georganiseerd. CoMAMaastricht, ondersteund door muziekschool Schunck, de FASO en Intro in Situ, heeft op zaterdag daaraan voorafgaande een samenspeeldag in de vorm van een allcomers event georganiseerd. Op deze dag hebben een twintigtal, veelal jeugdige, amateurmusici het werk Metalloïden van de Limburgse componisten Arno Dieteren en Hans Kockelmans, een herziene versie de winnende compositie van CoMA compositiewedstrijd Reflections in a breaking glass door ..... a year towards Europe en het spreekkoor Valse van Ernst Toch ingestudeerd.
Op de Componistendag heeft het ensemble, aangevuld met een zestal LSO musici, een enthousiast ontvangen presentatie gegeven in de Foyer van het Theater.

Lees meer over dit weekend in het verslag van Het Limburgs Dagblad
 


Samenspeelweekend Hedendaagse Muziek voor Amateurs
5 en 6 november 2011 in Maastricht


Belangrijke onderdelen van het weekend waren: 

  • Allcomers event, waarin het werk Dark Sun - August 1945 van de Amerikaans-Britse componist Stephen Montague werd ingestudeerd onder leiding van de componist zelf
  • workshops kleinere ensembles onder leiding van docenten met veel ervaring met hedendaagse muziek
  • compositiewedstrijd, uitgeschreven voorafgaand aan het weekend. De jury nomineerde vier werken, waarvan Reflections in a breaking glass door ..... a year towards Europe van Rick van Veldhuizen uiteindelijk als winnaar werd aangewezen
  • diverse concerten
  • medewerking en aanwezigheid van CoMA UK in de personen van de directeur Chris Shurety, de dirigent van het CoMA London Ensemble Gregory Rose, de bekende Engelse componisten Michael Finnissy en Stephen Montague, en het uit 26 amateurmusici bestaande CoMA Londen Ensemble

In de Pdf Eindevaluatie treft u een uitgebreid verslag van het hele weekend aan.