Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Breaking news: oprichting CoMA Amsterdam

Op zaterdag 23 maart organiseerden CoMA Eindhoven en CoMA Maastricht een workshop hedendaagse muziek in muziekgebouw Splendor in Amsterdam. Er hadden zich 25 Amsterdamse amateurmusici aangemeld om onder leiding van Lucas Vis twee CoMA-composities in te studeren. Bij het afsluitende concert traden CoMA Maastricht en CoMA Eindhoven op en als klap op de vuurpijl speelde het complete workshopensemble (55 muzikanten) de ’s middags ingestudeerde werken: Counting my Numberless Fingers van Alexander Campkin en Melancholy processional van Gabriel Jackson.
Niet alleen hebben we een erg fijne samenspeeldag beleefd, de Amsterdamse musici zijn zo enthousiast dat ze een CoMA Amsterdam willen starten. Dat was onze doelstelling! Het heeft even geduurd, maar CoMA is nu de Grote Rivieren overgestoken, zodat dit vruchtbare concept van hedendaagse muziek door amateurs zich over de rest van Nederland kan gaan verspreiden. Wie zich aan wil sluiten bij CoMA Amsterdam: stuur een mailtje naar info@comaeindhoven.nl en dan krijg je de contactgegevens van CoMA Amsterdam i.o.