Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Workshop "Luisteren naar Plaats" in het kader van de Dag van de Componist 2024

In het kader van de dag van de componist op 15 juni 2024 wordt de Workshop ‘Luisteren naar Plaats’ gegeven door componiste Alison Isadora en HyperTheremin-speler Jan-Bas Bollen, in samenwerking met het CoMAMaastricht Ensemble. Deze workshop bestaat uit drie dagdelen.

Voor wie?

Deze workshop staat open voor alle amateurmuzikanten en -zangers die van een muzikaal avontuur houden en graag hun muzikale grenzen willen verleggen. Alle niveaus en leeftijden zijn welkom!

Wanneer?

De workshop is verdeeld over 3 dagen en vindt plaats in Maastricht. De eindpresentatie op de derde dag vormt een programmaonderdeel van de Dag van de Componist.

zaterdag 25 mei  10.00-14.30h                -              leren luisteren, geluiden verkennen, verzamelen                                                                                             en omzetten in klank

zaterdag 8 juni    10.00-13.00h                -              repetitie

zaterdag 15 juni  12.00-16.00h                 -              Dag van de Componist: repetitie en presentatie

Wat gaan we doen?

In de workshop ‘Luisteren naar Plaats’ nemen Alison en Jan-Bas ons mee in de wereld van de geluiden om ons heen. Tijdens de eerste dag krijgen we verschillende manieren van luisteren aangereikt, waardoor we ons meer bewust worden van alles wat er om ons heen te horen is. Daarna gaan we naar buiten om op verschillende ‘Plaatsen’ geluiden te registreren. Vervolgens zetten we die geluiden om naar klanken op onze instrumenten en andere (bijvoorbeeld op de ‘Plaats’ gevonden) voorwerpen.

Alison en Jan-Bas maken van het door ons ontwikkelde materiaal een compositie, waarin de HyperTheremin de verbinding vormt tussen de opgenomen en verklankte geluiden. Op de tweede en derde dag gaan we de compositie instuderen, waarbij er nog veel ruimte zal zijn voor eigen inbreng. Het eindresultaat wordt gepresenteerd op de Dag van de Componist. De luisteraars worden uitgenodigd actief mee te doen. Ze krijgen een eigen grafische partituur uitgereikt, gemaakt door leerlingen van het Brede Spoor o.l.v. Marijk Greweldinger.

Aanmelden?

Stuur een mail naar info@comamaastricht.nl met vermelding van naam, instrument en leeftijd. Deelname is gratis! We verwachten wel dat je alle drie de dagen meedoet.