Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Jubileumconcert 12 maart: In Vogelvlucht

Reserveren, locatie en tijdstip

Aanvang Concert: 16 uur

Locatie: Intro in Situ@AINSI Lage Kanaaldijk 113B  6212 NA Maastricht

Kaarten voor het concert à €12,50 (tot 18 jaar gratis) zijn rechtstreeks te reserveren via de website van Intro in Situ.

Helaas hebben we de excursie in de groeve moeten annuleren wegens te weinig belangstelling.

Informatie over het ensemble en het programma

Het ensemble

Ruim een jaar na de oprichting van CoMAMaastricht als organisatie startte het CoMAMaastricht Ensemble. Acht enthousiaste amateurmusici bogen zich onder de bezielende leiding van Txemi Etxebarria over hedendaagse composities, speciaal geschreven voor amateurs en voor een ensemble met flexibele samenstelling. Veel steun, advies en bladmuziek ontvingen we van onze Engelse collega’s, die al sinds 1993 actief zijn. In de daarop volgende jaren gaf het ensemble diverse concerten in binnen- en buitenland, waaronder Londen en Berlijn. Ook participeerden de leden in de vele kleinere en grotere activiteiten die CoMAMaastricht zelf (mede) organiseerde, zoals in 2016 het Festival Finnissy for All, in 2020 het Festival Peper in je Oor in Eindhoven en recent het Festival Nieuwe Noten.

In de loop der jaren veranderde het ensemble regelmatig van samenstelling en groeide gestaag naar de huidige bezetting van twintig musici. Een belangrijke constante factor was en is onze enthousiaste dirigent Txemi Etxebarria. Dankzij het concept van ‘Open Score’ muziek – gecomponeerd voor flexibel samengesteld ensemble – konden we steeds op de ingeslagen weg verder. We zijn dan ook reuze trots ons nu in een volwaardig jubileumconcert aan u te kunnen presenteren. Bijzonder daarbij is dat vrijwel alle uitgevoerde werken hetzij speciaal voor het CoMAMaastricht Ensemble zijn geschreven, dan wel zijn voortgekomen uit initiatieven van CoMAMaastricht, zoals de Compositiewedstrijd in het kader van het Festival Nieuwe Noten.

Het programma

In Vogelvlucht

Wim Henderickx                     -           Fanfare

Zaki Hagins                              -           Open

Ola Gjeilo                                -           Northern Lights (arr. T.Etxebarria)

Txemi Etxebarria                    -           Madagaskar (uit Four Islands)

Joanna Bailie                           -           Hildegardstrasse/Bundesallee

PAUZE

Felipe Hoyos-Gonzalez            -           Portrait of the Birds**

Tineke Lemmens                     -           No Major Issue

Anton Weeren                        -           The Guy in the Glass (dank aan Orlando Festival)

Wilma Pistorius                       -           IKaggen

Mark Hendriks                        -           The Miraculous World of Hiëronymus Bosch

 

** In a novel performance for CoMA Maastricht, Plinio will provide the ensemble with a visual storytelling of 'Portrait of the Birds' by Felipe Hoyos-Gonzáles.Plinio is an interdisciplinary artist active in the Netherlands since 2016. Born in Brazil, he crossed the Atlantic at a very young age. He first got in touch with urban culture and street art in Dresden, Germany, and later established his own urban art collective in Lisbon, Portugal. With a background in graphic design, Plinio has later focused on what truly brings him joy: illustration and painting, and has done several exhibitions across Portugal, Germany and the Netherlands.