Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

In Memoriam Wim Henderickx

We zijn als CoMAMaastricht diep geschokt door het plotselinge overlijden van Wim Henderickx op 18 december.
Wim was bij CoMAMaastricht betrokken vanaf de start in 2011. Het componeren van uitdagende, maar goed speelbare hedendaagse muziek voor amateurs stond hoog in zijn vaandel. Zelf componeerde hij regelmatig voor amateurs en hij stimuleerde zijn compositiestudenten en collega- componisten dit ook te doen.
In 2014 schreef Wim het stuk Fanfare voor het CoMAMaastricht Ensemble als bijdrage aan de 21st Anniversary van CoMA UK. In aanloop naar ons Festival Finnissy for All in 2016 gaf hij een ‘Masterclass Open Score componeren’. Zeer recent werkte Wim intensief mee aan het Festival Nieuwe Noten als jurylid van de ‘Open Score’ Compositie Wedstrijd, en tijdens de Festivaldag op 1 oktober jongstleden als docent bij de Workshops voor Componisten. Tevens reikte hij die dag na de finale van de Compositiewedstrijd de prijzen uit aan de drie finalisten.
We hebben Wim leren kennen als een man met een groot hart voor amateurmuzikanten, als een gedreven componist maar bovenal als een warm, betrokken en zeer toegankelijk mens. Onze gedachten zijn bij zijn vrouw Bea, kinderen en naaste familieleden.
Namens het CoMAMaastricht bestuur, 

Anne Marie Muysken