Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Videopresentaties Festival Nieuwe Noten

In het najaar van 2021 bestond CoMAMaastricht 10 jaar.  Dit is gevierd in de vorm van het Festival Nieuwe Noten – Componeren voor en door Allen op 1 oktober 2022.

De ‘Open Score’ Compositiewedstrijd

Een belangrijk onderdeel van het Festival was de ‘Open Score’ Compositiewedstrijd. De bedoeling van deze wedstrijd was om componisten uit te dagen een interessante en uitdagende compositie te schrijven: voor amateurs goed speelbaar en voor een flexibel ensemble, dus zonder voorgeschreven bezetting. Uit de een-en-twintig ingezonden composities, dertien uit Nederland en acht uit België, heeft de jury (bestaande uit Michael Finnissy, Wim Henderickx, Jesse Passenier en Paul Pankert) drie composities gekozen voor de finale op de Festivaldag . Deze stukken zijn tijdens het avondconcert gepresenteerd door CoMAMaastricht en CoMA Eindhoven. Daarna heeft de jury de prijswinnende volgorde bepaald en is ook de publieksprijs uitgereikt. De prijswinnaars zijn:

Eerste prijs: IKaggen van Wilma Pistorius (Zaandam)

Tweede prijs: Missiles à domicile van Marc-Henri Cykiert (Brussel)

Derde prijs: The Miraculous World of Hiëronymus Bosch van Mark Hendriks (Eindhoven)

Publieksprijs:  The Miraculous World of Hiëronymus Bosch van Mark Hendriks (Eindhoven)

Uitvoering van de Open Score composities

De Workshops

Tijdens de Festivaldag is er een variëteit aan laagdrempelige en avontuurlijke compositieworkshops gegeven. Van de zeven aangeboden workshops waren er twee speciaal voor kinderen en jongeren. Voor iedereen die liever 'gewoon' lekker wilde spelen of zingen, was er ook een Festivalensemble en een Festivalkoor gevormd. Beiden gingen aan de slag met uitdagende, speciaal voor amateurs gecomponeerde muziek uit de CoMA-bibliotheek. Daarnaast waren er workshops voor vier componisten die hebben deelgenomen aan de compositiewedstrijd, maar niet tot de finalisten behoorden. Hieronder vindt u videos van

Indrukken van Workshops, Festivalensemble en Festivalkoor

Eindpresentatie van Workshops, Festivalensemble en Festivalkoor

ENSEMBLE88 met werk van de vier juryleden van de compositiewedstrijd

Wim Henderickx Air
  Sopraan en slagwerk
Paul Pankert Breaking News
  Cello en elektronica
Michael Finnissy No-one sees us
  Sopraan, fluit, elektronica
Jesse Passenier Reyk Zadt- Dat Kyzer
  Viool, klarinet, cello, piano, slagwerk

Concert van ENSEMBLE88