Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Uitdagend concert CoMAMaastricht Ensemble en Modelo62

Op zondag 6 november geven het CoMAMaastricht Ensemble en Modelo62 een concert bij Intro in situ in Ainsi aan de Lage Kanaaldijk 113B in Maastricht. Het optreden van de twee ensembles voor hedendaagse muziek begint om 16.00 uur en de entree bedraagt € 20 / € 10 voor studenten en jongeren / vakstudenten muziek vrije toegang.

Het CoMAMaastricht Ensemble en Modelo62 voeren samen de compositie Together#6 uit. Together#6 is een collectieve compositie voor musici en publiek, geïnitieerd door Alison Isadora. Deze Nieuw-Zeelandse componist maakte een format dat tijdens de ochtend en middag vóór het concert door de musici zelf wordt ingevuld en daarna wordt uitgevoerd. Het project doorbreekt de grens tussen componist en uitvoerende musici. Het publiek krijgt een partituur uitgereikt, wat een andere manier van luisteren stimuleert.

Alison Isadora is uitvoerend componist en pedagoog en verblijft sinds 1986 in Nederland. Ze studeerde politieke filosofie en muziek in Wellington (NZ), viool bij Vera Beths en compositie bij Gilius van Bergeijk en Theo Loevendie. De laatste jaren onderzoekt ze vooral de mogelijkheden om muziek te verbinden met andere disciplines, waarbij storytelling en participatie belangrijke elementen vormen.

Het CoMAMaastricht Ensemble is een amateurensemble voor hedendaagse muziek en bestaat sinds 2013. Modelo62 is een professioneel ensemble uit Den Haag. Het orkest specialiseert zich in interdisciplinaire projecten met dans, video en installaties. Modelo62 werkt nauw samen met componisten bij de ontwikkeling van muziektheater, opera en instrumentale muziek.

Kaarten kunnen worden gereserveerd via https://introinsitu.stager.nl/web/tickets/111233105