Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Festival Nieuwe Noten - Finalisten Compositiewedstrijd bekend

In het kader van het 10-jarig bestaan organiseert CoMAMaastricht het Festival Nieuwe Noten – Componeren voor en door Allen. Het eerste onderdeel van het Festival, de ‘Open Score’ Compositiewedstrijd, is inmiddels afgerond. De bedoeling van deze wedstrijd was om componisten uit te dagen een interessante en uitdagende compositie te schrijven; daarnaast voor amateurs goed speelbaar en dan ook nog eens voor flexibel ensemble, dus zonder voorgeschreven bezetting.
Uit de twintig ingezonden composities, twaalf uit Nederland en acht uit België, heeft de jury drie werken gekozen voor de finale:

IKaggen van Wilma Pistorius (Zaandam)

The Miraculous World of Hiëronymus Bosch van Mark Hendriks (Eindhoven)

Missiles à domicile van Marc-Henri Cykiert (Brussel)

Voor verdere informatie klik hier