Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Festivalensemble en Festivalkoor

Voor deelnemers van alle leeftijden!
 
In het Festivalensemble of Festivalkoor kun je ervaren hoe leuk en spannend het spelen en zingen van hedendaagse muziek is. Je maakt kennis met nieuwe klankkleuren, ritmes, improvisatietechnieken en ongebruikelijke vormen van notatie.
 
Te moeilijk voor mij? Welnee: de A van CoMA staat niet voor niets voor Allen; dus voor elk niveau van beginner tot gevorderd. Waar nodig worden de partijen aangepast aan jouw niveau.
 
Zowel het Festivalensemble als – koor zullen werken aan de compositie van de Engelse componist Oliver Leith, geschreven in opdracht van CoMA UK. Daarnaast zullen beiden apart nog een of twee werken onder de loep nemen.
 

FESTIVALENSEMBLE

 
Het Festivalensemble staat open voor Alle instrumenten; ook minder gangbare instrumenten zijn van harte welkom! Er worden waar nodig getransponeerde partijen aangeleverd. De muziek die je gaat spelen is speciaal geschreven voor een flexibele bezetting. Binnen CoMA  spreken we van ‘Open Score’ composities.
Het Festivalensemble staat onder leiding van dirigent Lucas Vis, die ook het CoMA Eindhoven Ensemble dirigeert. Hij heeft zowel in de professionele als in de amateurwereld veel ervaring met het dirigeren van hedendaagse muziek.
 

FESTIVALKOOR

 
Het Festivalkoor biedt zangers de kans om nieuwe zang- en stemtechnieken te onderzoeken. Het  ‘Partsong’ repertoire van CoMA UK biedt daarvoor een scala aan mogelijkheden. En samen met het Festivalensemble ga je de compositie van Oliver Leith uitvoeren. Je hoeft niet persé noten te kunnen lezen om mee te zingen.
Het Festivalkoor staat onder leiding van Jori Klomp. Jori is onder andere vocaal dirigent en "Kapelmeister" bij het Operahuis van Aken. Daarnaast speelt hij in het A’Meuse Saxophone Quartet.