Contemporaine Muziek voor Amateurs

Allcomers Event op 3 - 4 maart 2018 in Leuven

Nieuwe Muziek: Samen spelen en Samenspelen

Nieuwe (‘contemporaine’) muziek is er voor iedereen, van jong tot oud, van beginnend tot professioneel speler. Maar waar vind je geschikte muziek en medespelers?

Matrix Centrum voor Nieuwe Muziek uit Leuven en CoMAMaastricht sluiten met de samenspeeldagen (‘Allcomer Events’) in Leuven gezamenlijk aan bij het Britse Festival of Contemporary Music for All  dat gelijktijdig op 14 locaties plaats vindt.

De samenspeeldagen vinden plaats op zaterdag 3 en zondag 4 maart en zijn voor iedereen toegankelijk. We spelen muziek die goed uit te voeren is door amateurs en is geschreven voor flexibel ensemble. Voorafgaand is er op vrijdag 2 maart een mini-studiedag voor muziekleerkrachten en andere professionele spelers uit het veld van muziek en educatie.

SAMENSPEELDAGEN

Zaterdag 3 maart en zondag 4 maart van 10.00 – 17.00h

De samenspeeldagen zijn voor alle (amateur)muzikanten, ongeacht technisch niveau (partijen worden waar nodig aangepast). Alle instrumenten kunnen meedoen. De partijen worden in getransponeerde vorm aangeleverd.

Op zaterdag 3 maart worden enkele composities voor vrije bezetting onder de loep genomen onder de deskundige leiding van dirigent Thomas Moore.

Op zondag 4 maart wordt er afstand genomen van het ‘klassieke notenbeeld’ en gaan we op avontuur in de wereld van open structuren, grafische partituren, tekst-partituren en ‘sound painting’. Dit alles onder de bezielende leiding van Bert Bernaerts.

WAAR?

STUK – Ensemblezaal

Naamsestraat 96

3000 Leuven

INSCHRIJVEN

Geïnteresseerde amateurmuzikanten kunnen zich voor beide dagen (dus 3 en 4 maart) afzonderlijk inschrijven. De kostprijs bedraagt € 10 per dag, inclusief een lekkere lunch.

Vermeld bij aanmelding duidelijk voor welke dag(en) je je inschrijft. Geef verder aan welk instrument je bespeelt en welk technisch niveau je ongeveer hebt (b.v. hoe lang je al speelt, graad/jaar muziekacademie, samenspeelervaring).

Stuur je aanmelding naar:

ann@matrix-new-music.be   of   bert@matrix-new-music.be

Het inschrijvingsgeld kun je overmaken op onderstaand IBAN rekeningnummer:

BE43734002298101 t.n.v. Matrix onder vermelding van ‘naam en dag(en) van deelname’.

BIC KREDBEBB   

 

MINI-STUDIEDAG

Voorafgaand aan de samenspeeldagen is er een mini-studiedag rond ‘nieuwe muziek voor amateurmusici’ op  

Vrijdag 2 maart van 10.00 – 14.00h

De mini-studiedag is speciaal bedoeld voor muziekleerkrachten en andere professionele spelers uit het veld van muziek en educatie. Zie voor informatie over het programma:                                                                     

 www.matrix-new-music.be/event/coma-mini-studiedag

De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

De dag vindt plaats bij:

MATRIX

Minderbroedersstraat 48

3000 Leuven

MEER INFO OVER SAMENSPEELDAGEN OF STUDIEDAG?

Of stuur ons een mail met je vraag.