Contemporaine Muziek voor Allen

10e verjaardag CoMAMaastricht 2021

In het najaar van 2021 hoopt CoMAMaastricht zijn 10e verjaardag te vieren. Het plan is dat te doen in de vorm van een eendaags festival onder de naam ‘Nieuwe Noten’ – Componeren door en voor Allen. Als voorlopige datum is zaterdag 31 oktober geprikt.

Voorafgaand aan het festival wil CoMAMaastricht een compositiewedstrijd uitschrijven onder gevestigde en aankomende componisten, uitmondend in een finale tijdens het avondconcert op de festivaldag. De dag zelf zal geheel in het teken staan van componeren door Allen in de vorm van een diversiteit aan workshops waarin de deelnemers zelf aan de slag gaan met componeren. De dag wordt afgesloten met een concert met als insteek een terugblik op 10 jaar CoMAMaastricht: allereerst de finale van de compositiewedstrijd in analogie van het eerste festival in 2011; daarnaast zal Ensemble 88 een aantal werken vertolken, o.a. van Michael Finnisy, zoals dat ook gebeurde op het tweede festival in 2016.

Zodra er meer bekend is over de feitelijke invulling van zowel de festivaldag als de compositiewedstrijd zal dit bekend gemaakt worden via de gebruikelijke kanalen waaronder onze Facebookpagina.