Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Festival ‘Nieuwe Noten'

In het najaar van 2021 bestaat CoMAMaastricht 10 jaar.  Dit zal gevierd worden in de vorm van het eendaagse festival ‘Nieuwe Noten – Componeren door en voor Allen' op 5 maart 2022. We vieren het wat later omdat in het najaar van 2021 al andere CoMA-activiteiten plaatsvinden. Het festival zal nu onderdeel zijn van het vierde International Festival Contemporary Music for All.

Voorafgaand aan het festival 'Nieuwe Noten' schrijft CoMAMaastricht een compositiewedstrijd uit onder gevestigde en aankomende componisten, uitmondend in een finale tijdens het avondconcert op de festivaldag. De dag zelf zal geheel in het teken staan van componeren door Allen in de vorm van een diversiteit aan workshops waarin de deelnemers zelf aan de slag gaan met componeren. Ook zal er weer een Allcomers(samenspeel) Ensemble gevormd worden. De dag wordt afgesloten met een concert met als insteek een terugblik op 10 jaar CoMAMaastricht: allereerst de finale van de compositiewedstrijd in analogie van het eerste festival in 2011; daarnaast zal Ensemble 88 een aantal werken vertolken, o.a. van Michael Finnisy, zoals dat ook gebeurde op het tweede festival in 2016.

Zodra er meer bekend is over de feitelijke invulling van de festivaldag zal dit bekend gemaakt worden via de gebruikelijke kanalen waaronder onze Facebook en Instagram paginas. Voor meer informatie over de compositiewedstrijd klik hier.