Contemporaine Muziek voor Allen
facebook instagram

Dirigent

Txemi (Joxe Migel) Etxebarria

Na een opleiding tot milieukundige is de uit Spanje afkomstige Txemi Etxerbarria zich volledig op muziek gaan richten. Hij rondde in 2003 zowel een bachelor schoolmuziek als hoorn af in Bilbao. Vanaf 2005 vervolgde hij zijn studie hoorn aan het Conservatorium Maastricht bij Will Sanders en Willy Bessems, alwaar hij zowel zijn bachelor als master behaalde. Hij volgde masterclasses bij onder andere Eric Terwilliger, Eric Penzel en Stefan Dohr. Ook speelde hij diverse keren bij het Limburgs Symfonie Orkest.
In 2007 startte Txemi Etxebarria met zijn directieopleiding bij Enrico Delamboye en Jan Stulen, eveneens aan het Conservatorium Maastricht. In 2011 behaalde hij zijn bachelor met een directie bij het Staatsorchester Rheinische-Philharmonie Koblenz. In 2013 sloot hij met succes de master orkestdirectie af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Ivo Venkov. Hij volgde masterclasses directie bij Edo de Waart, Jan Stulen en Roberto Montenegro.
Naast werkzaamheden als docent hoorn dirigeert Txemi Etxebarria onder andere het CoMAMaastricht Ensemble, de Opera Comique Maastricht, de Harmonie Kunst Door Oefening in Maastricht en Harmonieorkest Sint Aemiliaan (Bleijerheide) in Kerkrade. Verder musciceert hij actief in Blazersensemble Zuiderwind.